Ar verta investuoti į sidabro juvelyriką?

Kas tasub investeerida hõbeehtesse?

Hõbedat on ehetes kasutatud juba üle 4000 aasta ning selle populaarsus pole raugenud tänaseni. Hõbeehted said Skandinaavias populaarseks viikingiajal. Põhjamaa suured viikingid lõid hõbedast palju käevõrusid, kette, sõrmuseid, ripatseid ja muid ehteid ning see tõi kaasa selle imelise metalli kasutamise hilisematel aegadel.

Hõbedat on ehetes kasutatud enam kui 4000 aastat ja selle populaarsus pole raugenud. Hõbeehted said Skandinaavias populaarseks viikingiajal. Põhjamaa suured viikingid lõid hõbedast palju käevõrusid, kette, sõrmuseid, ripatseid ja muid ehteid ning see tõi kaasa selle imelise metalli kasutamise hilisematel aegadel. "Väärismetallina säilitab hõbe alati pikaealisuse tunde, seetõttu ei tasu imestada, kui ütleme, et hõbeehted on juveeliturul ühed populaarsemad." - UAB Trollbeads Balticsi turundusjuht Eglė Ignatavičiūtė räägib ehete trendidest.

MATERJAL

Hõbe on keemiline element, Mendelejevi tabelis tähistatud Ag (lat. argentum). See on elastne metall, mis on isegi kullast pehmem. Selle eripäraks, mis paneb selle juveliiride poolt hinnatud, on võime poleerida hõbedat peegelläikeks ning tüüpiline värviheledus sõltub metalli valgustpeegeldavatest omadustest. 925 peenmetalli kasutatakse sageli ehetes, 970 peent hõbedat emailimiseks ja 800 peent hõbedat erinevate riistade jaoks. Numbrid nagu 925 tagavad, et kasutatud materjal koosneb 92,5% hõbedast, ülejäänud protsent on lisandid. Mida vähem lisandeid, seda puhtam on metall. Enne hõbeehete ostmist pange tähele, et Leedus on lubatud hõbedat kasutada vaid mõne peensusega: 800, 830, 925, 999. Kaubandusse ilmuvad ja hõbedana müüdavad madalama peenusega hõbetooted on ebaseaduslikud ning müüja rikub seadust. , sest selliseid kaupu ei käsitleta väärismetalltoodetena. Teisalt oleks täiesti puhas hõbe ehete tootmiseks lihtsalt liiga pehme ega mõjutaks oksüdatsiooni, mida sageli negatiivselt hinnatakse, kuid Eglė Ignatavičiūtė sõnul peavad ehtetootjad, näiteks Trollbeads, oksüdatsiooni sageli selle eeliseks. metallist ja Sif Jakobsi kaubamärgi tootjad, vastupidi - valivad võimalikult kerge hõbeda ja katavad selle roodiumiga, et peatada väärismetalli oksüdatsiooniprotsess.

OKSIDEERIMINE

Iga ehe, mida on pikka aega karbis hoitud või valesti hooldatud, oksüdeerub. Mõned juveliirid kasutavad seda protsessi aga toote iseloomu ja ainulaadse välimuse andmiseks. Trollbeads Balticsi turundusjuht Eglė Ignatavičiūtė paljastas, et nende partneritest juveliiride kasutatav oksüdatsioonimeetod on sama, mis loomulik protsess, kui õhk mõjutab hõbedat, vaid veidi kiirendatud oksüdeeriva lahusega. Küsitleja sõnul annab oksüdatsioon juveliiridele võimaluse luua eksklusiivseid disainilahendusi, anda tootele autentsust ja rõhutada detaile, mida säravas metallis näha ei oleks.

MIDA TEHA, KUI HÕBEHEHE ON TUME MUUTUNUD

Oksüdatsioon, kuigi seda kasutavad mõned juveliirid, ei ole hea uudis neile, kes on ostnud läikivaid ja säravaid hõbeehteid. See loomulik protsess on vältimatu, kuid korraliku hoolduse korral kestavad ehted aastaid. "Ehete puhtana ja läikivana poleerige neid regulaarselt hõbedase puhastuslapiga, mis on saadaval enamikus juveelipoodides. Kui ehe neile mõeldud vahendiga kergesti puhtaks ei lähe, vii toode juveliiri juurde. Ärge mingil juhul kasutage keemilisi puhastusvahendeid ega muid puhastusvahendeid, kuna need võivad sisaldada kemikaale nagu peroksiid ja valgendi, mis võivad teie armastatud ehteid kahjustada,» annab ehtemüügiekspert Miglė Milmontė nõu.

4 NÕUANDET HÕBEEHTEDE HOOLDAMISEKS

  1. Mittekantavaid hõbedast käevõrusid, kõrvarõngaid, kaelakeesid või sõrmuseid on soovitatav hoida suletud karbis või kotis ning eraldada need kuldehtest, et kaitsta hõbeehteid oksüdeerumise eest.

  1. Suve jooksul muutuvad hõbeehted äärmiselt haavatavaks. Pidage meeles, et higi ja niiskus muudavad hõbeda tuhmuks. Kehahooldustooted nagu ihupiim, päikesekaitsekreem ja eriti parfüümid oksüdeerivad samuti hõbedat, seega vältige nende toodetega kokkupuudet. Soovitav on, et ehted oleksid viimaseks sammuks oma kuvandi kujundamisel ja ilurituaalide läbiviimisel.

  1. Ärge kandke hõbeehteid treenides või vee lähedal aega veetes ning ärge hoidke oma ehtekarpe vannitoas, et vältida kokkupuudet niiskusega.

  1. Vältige majapidamis- või aiatööde tegemisel hõbeehete kandmist. Kodukeemia ja töövahendid võivad ehteid pöördumatult mõjutada.

Hõbe on imeline väärismetall, mida armastavad nii juveliirid kui ostjad oma ainulaadsete omaduste tõttu. See on üks väärtuslikumaid metalle, nii et kui investeerite oma raha hõbeehtesse ja hoolitsete nende eest korralikult, saate neid nautida pikki aastaid. Paljude populaarsete investeerimisteemaliste raamatute autori Robert Kiyosaki sõnul annab praegu ühe parima investeerimistingimuse tooraine. Investeerimisgurud on väitnud, et parim investeeringute tooraine on hõbe, nii et kui ostate hõbeeseme või ehk isegi unikaalse kollektsioonieseme ja selle eest korralikult hoolt kandte, võite olla kindel, et saate sellega hakkama. et see tulevikus kõrgema hinnaga maha müüa.